Зміни Білу Церкву

  • Головна
  • Новини
  • На вінничині село освітять ліхтарями на сонячних батареях
Вівторок, 24 березня 2015 19:19

На вінничині село освітять ліхтарями на сонячних батареях

У селі Тропова (Могилів-Подільського району, Вінницької області) встановлять вуличні ліхтарі на сонячних батареях.  
 
Можливість впровадити відновлювальні джерела енергії у зовнішньому освітленні населений пункт здобув завдяки перемозі у Третій фазі спільного проекту ЄС/ПРООН"Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". 
 
Згідно з підписаною у лютому угодою, європейський грант у розмірі 15 тисяч доларів покриє 85% витрат на встановлення у селі сонячних батарей за умови дольової участі у співфінансуванні громади-партнера - 5% та субвенції з районного і сільського бюджетів – 10%.
 
Процес надходження та використання донорських коштів, необхідних для реалізації інноваційного проекту, контролюватиме виключно громадська організація, створена активними мешканцями села Тропова. 
 
Європейські гранти на впровадження сучасних технологій в українських селах покликані не лише покращити інфраструктуру, а й навчити населення самостійно вирішувати власні проблеми. 
 
До слова, у Третій фазі спільного проекту ЄС/ПРООН візьмуть участь ще три села Могилів-Подільського району: Серебринка, у якій на грантові 10 тис. доларів завершать розпочаті у місцевій  школі заходи з енергозбереження, Юрківці та Сказинці, які на двох отримають 15 тис. доларів для підвищення енергоефективності дитячих садочків.
 
Наразі у рамках співробітництва Вінниччини з ПРООН/ЄС реалізовано 38 проектів з термомодернізації дитячих садків і шкіл, 17 проектів з відновлення вуличного освітлення, 8 проектів з реконструкції водогонів, 15 – з ремонту ФАПів та будинків культури, а також придбано 8 шкільних автобусів. 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.